HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE Empty
MesajKonu: ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE   ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 12:39 am

ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE Ispanakli_eksi1

ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE

Ölçüler:

2 su bardağı yarma

1/2 kg. ıspanak

1 su bardağı kahverengi mercimek

3-4 baş kuru soğan

3 yumurta kadar yağ

1 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı erik ekşisi

Varsa 1-2 yemek kaşığı kef



Yapılış: Soğanlar küp şeklinde doğranır, geniş bir tencerede yağla birlikte kavrulur, sulandırılmış salça ilâve edilir. Yağla çevrildikten sonra üzerine 6-7 bardak su ilâve edilir. Ayıklanmış, yıkanmış mercimek konarak kapağı kapatılır, haşlanmaya bırakılır.

Diğer taraftan yarma-tuz-su ilâvesi ili yoğrulur. Yoğrulan hamur nohut büyüklüğünde parçalara ayrılır ve yuvarlanır. Pişen mercimeğe tuzla birlikte ilâve edilir. Erik ekşisi konur. Köfteler biraz pişince ayıklanmış-yıkanmış-doğranmış ıspanaklar ilâve edilir. En son kef konur. Köfteler tam pişince ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır.

Not:

1. Arzu edilirse salça kullanmadan pişirilebilir.

2. Soğan yağla ayrı bir kapta kavrulup pişen yemeğin üzerine gezdirilebilir.

3. Çorbalarda olduğu gibi ateşten alınmadan önce 1 /2 kg. yoğurt-1 kaşık un karıştırılarak terbiye gibi katılabilir.

Afiyet olsun


ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE Ispanakli_eksi2
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KİRAZ YAPRAĞINDAN EKŞİLİ KÖFTE
» YEŞİL FASULYELİ EKŞİLİ KÖFTE
» TİRİTLI DOLMA KÖFTE (Analı-kızlı köfte)
» ETLİ DOLMA KÖFTE (İçli köfte)
» ISPANAKLI SAÇ BÖREĞİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: KÖFTELER-
Buraya geçin: