HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ISPANAKLI SAÇ BÖREĞİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

ISPANAKLI SAÇ BÖREĞİ Empty
MesajKonu: ISPANAKLI SAÇ BÖREĞİ   ISPANAKLI SAÇ BÖREĞİ Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 2:37 am

ISPANAKLI SAÇ BÖREĞİ Ispanakli_sac1

ISPANAKLI SAÇ BÖREĞİ

Ölçüler:

1 adet ekmek hamuru (veya l kibrit kutusu kadar yaş pak maya)

1 kg. un

Tuz-su



İçi için:

2 kg. ıspanak

1/2 kg. yağsız kıyma

Tuz

Kırmızı biber

3-5 kaşık yağ

2 baş kuru soğan



Yapılış: Un elenir ortası havuz gibi açılır, kenarlarına tuz serpilir ortasına maya veya ekmek hamuru konur, ılık su ilavesiyle sert bir hamur hazırlanır. Hamur 30-40 dakika mayalandırılır. Mayalanan hamur küçük parçalara ayrılarak 2-3

milim kalınlıkta açılır, ortadan ikiye katlanır, aralarına iç malzemesi yayılarak üçgen şekli oluşacak şekilde katlanır, kenarları iyice bastırılır. Hazırlanan bu börekler saç üzerinde altı üstü pembe renkte kızartılır. Börekler sıcakken üzerine tereyağı sürülür. Servis tabağına alınır, sıcak olarak servis yapılır.



İçinin hazırlanması: Ispanaklar dal dal ayıklanır, bol suda iyice yıkanır, incecik kıyılır. Bir tavada küp şeklinde doğranmış soğan ve kıyma kavrulur, tuz, karabiber, kırmızı biber ilâve edilir, karıştırılır. Kıyılmış olan ıspanaklar da ilâve edilip tekrar karıştırılır, kapak kapatılır. Kıyma ve tavanın ısısı ile ıspanağın diriliğinin gitmesi sağlanır. Soğuduktan sonra kullanılır.



Not: Bu börek çökelekli, peynirli, patatesli de hazırlanabilir. Hangi iç kullanılmışsa o ismi alır. Çökelekli börek, peynirli börek gibi.

Afiyet olsun

ISPANAKLI SAÇ BÖREĞİ Ispanakli_sac2
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
ISPANAKLI SAÇ BÖREĞİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE
» SU BÖREĞİ
» PATATESLİ KOL BÖREĞİ
» TATAR BÖREĞİ (Mantı)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: TATLI VE HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: