HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ETLİ DOLMA KÖFTE (İçli köfte)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

ETLİ DOLMA KÖFTE (İçli köfte) Empty
MesajKonu: ETLİ DOLMA KÖFTE (İçli köfte)   ETLİ DOLMA KÖFTE (İçli köfte) Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 12:32 am

ETLİ DOLMA KÖFTE (İçli köfte) Etli_kofte

ETLİ DOLMA KÖFTE (İçli köfte)

Ölçüler: (Dışı için)

1 /2 kg. yağsız iki kere çekilmiş kıyma

1/2 kg. kuru soğan

1 demet maydanoz

3 yemek kaşığı yağ

Tuz-karabiber



Yapılış: içinin hazırlanması: Küp şeklinde doğranmış soğanlar yağ ile hafif sarartılır, kıyma ve tuz ilâve edilerek iyice kavrulur. Ateşten alınır, kıyılmış maydanoz ve karabiber ilâve edilir, soğumaya bırakılır.



Dışının hazırlanması: Orta bulgur, tuz su ilâvesi ile iyice yoğrulur. (30-40') Hamur macun kıvamına gelince yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. İçleri incecik oyulur, oyulan kısım hazırlanan içle doldurularak kapatılır.

isteğe göre; hazırlanan köfteler tuzlu suda haşlanarak veya bol kızgın yağda kızartılarak servise sıcak olarak hazırlanır.



Not: 1. Tuzlu suda haşlanırsa kapak kapatılmaz.

2. Kaynayan suyun üzerine süzgeç konur, süzgecin içerisine köfteler yerleştirilerek, kapak kapatılır ve buharda pişirilebilir.

3. Kızartılarak hazırlanıyorsa, kızaran köfteler kapaklı bir kaba alınıp yumuşaması sağlanır.

Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
ETLİ DOLMA KÖFTE (İçli köfte)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TİRİTLI DOLMA KÖFTE (Analı-kızlı köfte)
» YAVANDAN İÇLİ KÖFTE
» YAVANDAN ETLİ PATATESLİ KÖFTE (Yeşilyurt yöresinden)
» PAT KÖFTE
» SIKMA KÖFTE

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: KÖFTELER-
Buraya geçin: