HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 KİRAZ YAPRAĞINDAN EKŞİLİ KÖFTE

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

KİRAZ YAPRAĞINDAN EKŞİLİ KÖFTE Empty
MesajKonu: KİRAZ YAPRAĞINDAN EKŞİLİ KÖFTE   KİRAZ YAPRAĞINDAN EKŞİLİ KÖFTE Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 12:41 am

KİRAZ YAPRAĞINDAN EKŞİLİ KÖFTE Kiraz_eksi

KİRAZ YAPRAĞINDAN EKŞİLİ KÖFTE

Ölçüler:

3 su bardağı yarma

1/2 kg. kadar kiraz yaprağı

1 kg. yoğurt

1/2 kg. kuru soğan

45 yemek kaşığı tereyağı

2 kaşık erik ekşisi

1 kaşık toz şeker

1 yemek kaşığı kef

2 kaşık untuz



Yapılış: Yarma-tuz-su ilâvesiyle yoğrularak fazla sert olmayan bir hamur hazırlanır. Kiraz yapraklarının parlak tarafları dışa gelecek şekilde içlerine hamur konarak (uçları içe katlanmadan) kalem gibi sarılır. Bir tencereye muntazam olarak dizilir, ayıklanmış, yıkanmış, doğranmış kirazler ara ara içlerine atılır, üzerine bir tabak konarak (dağıtılmaması için) sıcak su ilave edilir, tuz atılır, biraz pişirilir. Süzgece boşaltılarak süzülür, üzerine soğuk su gezdirilir. Başka bir tencereye alınır. Diğer tarafta un, şeker, kef, erik ekşisi bir tencerede karıştırılır, üzerine karıştıra karıştıra iki bardak suyla sulandırılmış yoğurt ilave edilir, karıştırma işlemine devam edilerek ateşe konur kaynatılır, kaynayan yoğurt köftenin üzerine boşaltılır, kapağı kapatılarak köfteler pişmeye bırakılır.

Soğanlar, küp şeklinde doğranır, tereyağında pembeleştirilerek hazırlanır. Köftenin suyu koyulaşıp pişince ateşten alınır. Servis tabağına boşaltılır, suyundan iki üç kaşık soğanın içine konarak karıştırılır. Soğan köftelerin üzerine gezdirilir, sıcak veya ılık olarak servis yapılır.

Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
KİRAZ YAPRAĞINDAN EKŞİLİ KÖFTE
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» FASULYE YAPRAĞINDAN DOMATESLİ KÖFTE
» ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE
» YEŞİL FASULYELİ EKŞİLİ KÖFTE
» TİRİTLI DOLMA KÖFTE (Analı-kızlı köfte)
» ETLİ DOLMA KÖFTE (İçli köfte)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: KÖFTELER-
Buraya geçin: