HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 YEŞİL FASULYELİ EKŞİLİ KÖFTE

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

YEŞİL FASULYELİ EKŞİLİ KÖFTE Empty
MesajKonu: YEŞİL FASULYELİ EKŞİLİ KÖFTE   YEŞİL FASULYELİ EKŞİLİ KÖFTE Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 12:30 am

YEŞİL FASULYELİ EKŞİLİ KÖFTE Fasulye_eksi

YEŞİL FASULYELİ EKŞİLİ KÖFTE

Ölçüler:

2 su bardağı yarma

1 /2 kg. yeşil fasulye

2 baş kuru soğan

3 yumurta kadar yağ

2 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı erik ekşisi varsa

1-2 yemek kaşığı kef



Yapılış: Soğanlar küp şeklinde doğranır. Geniş bir tencerede yağla birlikte kavrulur. Sulandırılmış salça ilâve edilir. Yağla çevrildikten sonra üzerine 7-8 bardak su ilâve edilir. Kaynamaya başlayınca ayıklanmış, yıkanmış, doğranmış fasulyeler haşlanmaya bırakılır.

Diğer taraftan yarma, tuz, su ilâvesi ile yoğrulur. Yoğrulan hamur nohut büyüklüğünde parçalara ayrılır ve yuvar­lanır. Pişmek üzere olan fasulyelere ilâve edilir. Tuz atılır. Erik ekşisi konur. Köfteler biraz pişince kef ilâve edilir, iyice pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.



Not: 1- Arzu edilirse salça kullanmadan da pişirilebilir.

2- Genellikle kış mevsiminde kurutulmuş yeşil fasulyeden yapılır.

Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
YEŞİL FASULYELİ EKŞİLİ KÖFTE
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE
» KİRAZ YAPRAĞINDAN EKŞİLİ KÖFTE
» TİRİTLI DOLMA KÖFTE (Analı-kızlı köfte)
» ETLİ DOLMA KÖFTE (İçli köfte)
» PAT KÖFTE

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: KÖFTELER-
Buraya geçin: