Admin
Mesaj Sayısı : 87 Kayıt tarihi : 28/02/09
| Konu: PAT KÖFTE Paz Mart 08, 2009 12:50 am | |
| PAT KÖFTE Ölçüler: 2 adet kuru soğan 1 kg. asma yaprağı 3 su bardağı baş bulgur (pilavlık bulgur) 1/2 kg. kıyma Karışık baharat Tuz-karabiber 1 limon veya 1 kaşık erik ekşisi Yapılış: Yapraklar dizilir. Bir tencereye yerleştirilir. Üzerine bol kaynar su dökülerek kapak kapatılır. Sarararak yumuşaması sağlanır. Diğer taraftan bir tencereye küp şeklinde doğranmış soğan konarak yağla kavrulur. İçerisine kıyma ve bulgur ilâve edilir, tuz atılır. Birkaç kez karıştırılır. Kaynamakta olan sudan bir bardak ilave edilir. Suyunu çekince ateşten alınır, içerisine baharat, karabiber atılarak karıştırılır. Etli dolma gibi biraz dolgun olarak yaprağa sarılır. Bir tencereye muntazam dizilir. Tuz atılır. 2-3 bardak sıcak su ilavesi ile pişirilir. Pişerken 1 limon sıkılır veya suyunda bir miktar alınarak erik ekşisi ezilir. Köftelerini üzerine dökülür. Piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır. Afiyet o | |
|