HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 PAT KÖFTE

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

PAT KÖFTE Empty
MesajKonu: PAT KÖFTE   PAT KÖFTE Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 12:50 am

PAT KÖFTE Pat_kofte

PAT KÖFTE

Ölçüler:

2 adet kuru soğan

1 kg. asma yaprağı

3 su bardağı baş bulgur (pilavlık bulgur)

1/2 kg. kıyma

Karışık baharat

Tuz-karabiber

1 limon veya

1 kaşık erik ekşisi



Yapılış: Yapraklar dizilir. Bir tencereye yerleştirilir. Üzerine bol kaynar su dökülerek kapak kapatılır. Sarararak yumuşaması sağlanır. Diğer taraftan bir tencereye küp şeklinde doğranmış soğan konarak yağla kavrulur. İçerisine kıyma ve bulgur ilâve edilir, tuz atılır. Birkaç kez karıştırılır. Kaynamakta olan sudan bir bardak ilave edilir. Suyunu çekince ateşten alınır, içerisine baharat, karabiber atılarak karıştırılır. Etli dolma gibi biraz dolgun olarak yaprağa sarılır. Bir tencereye muntazam dizilir. Tuz atılır. 2-3 bardak sıcak su ilavesi ile pişirilir. Pişerken 1 limon sıkılır veya suyunda bir miktar alınarak erik ekşisi ezilir. Köftelerini üzerine dökülür. Piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet o
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
PAT KÖFTE
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TİRİTLI DOLMA KÖFTE (Analı-kızlı köfte)
» ETLİ DOLMA KÖFTE (İçli köfte)
» SIKMA KÖFTE
» MERCİMEKLİ ÇİĞ KÖFTE
» PATLICANLI KÖFTE

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: KÖFTELER-
Buraya geçin: