HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 KABAKLI YOĞURTLU KÖFTE

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

KABAKLI YOĞURTLU KÖFTE Empty
MesajKonu: KABAKLI YOĞURTLU KÖFTE   KABAKLI YOĞURTLU KÖFTE Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 12:44 am

KABAKLI YOĞURTLU KÖFTE Kabakli_kofte

KABAKLI YOĞURTLU KÖFTE

Ölçüler:

1/2 kg. kabak

1/2 su bardağı mercimek

2 su bardağı yarma

2 kg. yoğurt

2-3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Tuz



Yapılış: Yarma, tuz, su ilâvesi ile yoğrulur. Yoğrulan hamur nohut büyüklüğünde parçalara ayrılarak çimdiklenir. (Yuvarlanmadan gelişigüzel şekil verilmesi)

Diğer taraftan mercimek ayrı bir yerde haşlanarak hazırlanır, kabaklar kazınır, büyük küplere ayrılacak şekilde doğranır.

Bir tencereye 5-6 su bardağı su konur. Kaynamaya başlayınca içerisine tuz atılarak köfteler salınır. Bir kaç taşım kaynaymca kabaklar ilâve edilerek pişirilir.

Köfte soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ve mercimek ilâve edilerek karıştırılır. Servis tabağına alınır. Tereyağında yakılmış kırmızı biber gezdirilerek süslenir. Ilık veya soğuk olarak yenir.

Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
KABAKLI YOĞURTLU KÖFTE
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TİRİTLI DOLMA KÖFTE (Analı-kızlı köfte)
» ETLİ DOLMA KÖFTE (İçli köfte)
» PATLICANLI KÖFTE
» YOĞURTLU ÇORBA (Gendirme Çorbası)
» PAT KÖFTE

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: KÖFTELER-
Buraya geçin: