YUMRU KÖFTE (Cep köftesi)
Ölçüleri:
300 gr. yağsız iki kere çekilmiş kıyma
3 su bardağı orta bulgur
1 baş kuru soğan
5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
Tuz-karabiber
Yapılış: Geniş bir kapta bulgur, kıyma, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz, ince küp şeklinde doğranmış soğan su ilavesi ile yarım saat yoğrulur. Hamur kıvama gelince 1,5-2 fındık büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır.
Diğer tarafta bir tencereye 5-6 bardak su konur, tuz atılır, kaynamaya başlayınca köfteler içine salınarak haşlanır. Suyu süzülerek servis tabağına alınır. Sıcak veya soğuk servis yapılabilir.
Not: İstenirse yağda boş olarak veya yumurtalı yağda kızartılarak servis yapılabilir.
Afiyet olsun