KATMER
Ölçüler:
1 su bardağı yoğurt
2 tane yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
Tuz
1 ceviz kadar yaş pakmaya
Aldığı kadar un
Kızartmak için
1 su bardağı sıvı yağ
Yapılış: Yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tuz, ezilmiş pakmaya geniş bir kaba konarak iyice karıştırılır. Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. 15-20 dakika mayalanmaya bırakılır. 12 eşit parçaya ayrılır. Merdaneyle yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde açılır, çatalla birkaç yerinden çentilir. (Fazla kabarmayı önlemek için) Kızgın yağda pempe renkte kızartılır, sıcak olarak servis yapılır.
Not:
1. Kızartılan katmerlerin arasına peynir rendesi konarak katlanıp servis yapılabilir.
2. Kızgın yağdan çıkarılan katmere toz şeker serpilerek tatlı olarak da servis yapılabilir.
3. Açılan katmer hamurları bohça şeklinde katlanarak da kızartılabilir.
Afiyet olsun
KATMER
Ölçüler:
1 su bardağı yoğurt
2 tane yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
Tuz
1 ceviz kadar yaş pakmaya
Aldığı kadar un
Kızartmak için
1 su bardağı sıvı yağ
Yapılış: Yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tuz, ezilmiş pakmaya geniş bir kaba konarak iyice karıştırılır. Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. 15-20 dakika mayalanmaya bırakılır. 12 eşit parçaya ayrılır. Merdaneyle yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde açılır, çatalla birkaç yerinden çentilir. (Fazla kabarmayı önlemek için) Kızgın yağda pempe renkte kızartılır, sıcak olarak servis yapılır.
Not:
1. Kızartılan katmerlerin arasına peynir rendesi konarak katlanıp servis yapılabilir.
2. Kızgın yağdan çıkarılan katmere toz şeker serpilerek tatlı olarak da servis yapılabilir.
3. Açılan katmer hamurları bohça şeklinde katlanarak da kızartılabilir.
Afiyet olsun