HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 SERUN (malatya)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

SERUN (malatya) Empty
MesajKonu: SERUN (malatya)   SERUN (malatya) Icon_minitimePtsi Mart 02, 2009 10:17 pm

SERUN (malatya) Malatyaserun

Malzemeler : 4 tane yufka açma yufka (hazır taze yufka ile de yapabilirsiniz), 1 Kgr. yoğurt 250 gr. Kıyma, 4 diş sarımsak, 2 kaşık yağ,
Yapılışı : Kıyma yağla birlikte kavrulur, tuz karabiber atılarak karıştırılır. Açılarak saç üzerinde pişirilen yufkalar, ateşten alınır alınmaz kıymalı, iç dökülerek oklavayla biraz genişçe sarılır. Dörder parmak arayla kesilerek servis tabağına yerleştirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. En son tereyağında kızdırılmış kırmızı biber gezdirilerek servis yapılır.
Not: Saç üzerinden alman yufkalar oklavayla boş olarak sarılır. İnce ince kıyılarak servis tabağına yerleştirilir, üzerine kavrulan kıyma döşenir, sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılabilir. Bazı yörelerimizde servis, yukarıdaki gibi de hazırlanmaktadır.
Afiyet Olsun !..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
SERUN (malatya)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SERUN (malatya)
» FIŞ FIŞ (malatya)
» MALATYA NOSTALJİ
» Malatya merkez
» Malatya fıkraları

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ-
Buraya geçin: