nihat
Mesaj Sayısı : 333 Kayıt tarihi : 02/03/09 Yaş : 58 Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya
| Konu: SERUN (malatya) Ptsi Mart 02, 2009 10:17 pm | |
| Malzemeler : 4 tane yufka açma yufka (hazır taze yufka ile de yapabilirsiniz), 1 Kgr. yoğurt 250 gr. Kıyma, 4 diş sarımsak, 2 kaşık yağ, Yapılışı : Kıyma yağla birlikte kavrulur, tuz karabiber atılarak karıştırılır. Açılarak saç üzerinde pişirilen yufkalar, ateşten alınır alınmaz kıymalı, iç dökülerek oklavayla biraz genişçe sarılır. Dörder parmak arayla kesilerek servis tabağına yerleştirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. En son tereyağında kızdırılmış kırmızı biber gezdirilerek servis yapılır. Not: Saç üzerinden alman yufkalar oklavayla boş olarak sarılır. İnce ince kıyılarak servis tabağına yerleştirilir, üzerine kavrulan kıyma döşenir, sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılabilir. Bazı yörelerimizde servis, yukarıdaki gibi de hazırlanmaktadır. Afiyet Olsun !.. | |
|