HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 SOĞANLI TART(6 kişilik)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

SOĞANLI TART(6 kişilik) Empty
MesajKonu: SOĞANLI TART(6 kişilik)   SOĞANLI TART(6 kişilik) Icon_minitimeCuma Ara. 25, 2009 12:24 am

SOĞANLI TART(6 kişilik) Ymk_1200


Malzemeler
Hamur Malzemesi:
150 gr Margarin
2 Yumurta
2 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
İç Malzemesi:
3 Soğan
3 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
250 gr Kıyılmış Mantar
1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
2 Yumurta
5 Çorba Kaşığı Süt
1 Su Bardağı Krema
1/2 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
Fesleğen, Karabiber, Tuz


Yemeğin Tarifi
Çukur bir kapta margarini bıçakla kıyın.

2 yumurta,2 su bardağı un ve 1 çay bardağı tuzu ekleyerek tart hamuru hazırlayın. Hamuru 30 dk buzdolabında dinlendirin.

Soğanları piyazlık doğrayın.Tavada 3 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.Soğan ve fıstıkları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.Kıyılmış mantar,kuş üzümü,tuz ve karabiberi ilave ederek biraz daha kavurun ve ocaktan indirin.

Hazırladığınız hamuru dolaptan çıkarın.Yağlanmış tart kalıbının dibine ve kenarlarına yayın. Hava alması için üzerine bıçakla delik açın. Isıtılmış fırında 15 dk pişirin.

Tartı fırından çıkarıp üzerine hazırladığınız harcı yayın.Yumurta,süt,krema ve kaşar peynirini karıştırıp harcın üzerine boşaltın.Tekrar fırına verip,üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Sıcakken dilimleyip servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
SOĞANLI TART(6 kişilik)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ARPACIK SOĞANLI PİLAV (6 kişilik )
» FIRINDA SOĞANLI YUMURTA ( 6 kişilik )
» ARPACIK SOĞANLI BAHÇIVAN KEBABI ( 6 kişilik )
» SOĞANLI KAVURMA
» SOĞAN PİDESİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: SEBZE YEMEKLERİ :: SOĞAN YEMEKLERİ-
Buraya geçin: