HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 SOĞAN PİDESİ

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

avatar

Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 51
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

MesajKonu: SOĞAN PİDESİ   Cuma Ara. 25, 2009 12:19 am



Malzemeler
4 su bardağı su
Yarım küçük paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yeteri kadar un
1,5 su bardağı sıvı yağ (üzerini yağlamak için)
İç malzemesi :
400 gr kıyma
2 adet domates
3 adet sivri biber
3 adet büyük soğan
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber


Yemeğin Tarifi
Maya ve şekeri lhk suda eritin. İçerisine tuz ve un ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru on parçaya bölerek beşli iki grup yapın. Parça hamurları 20-25 cm. çapında açıp aralarına yağ sürerek üst üste koyduğunuz beş bezeyi oklava yardımı ile açın.

Açılan hamuru yağlanmış fırıın tepsinizin büyüklüğünde yayın. Üzerine iç malzemeyi sürün. Aynı şekilde diğer beş bezeyi de açıp üzerine yayın. Üstünü sıvı yağ ile yağlayarak kare şeklinde kesin. 200 derece ısıdaki fırında pişirin. (fırını önceden ısıtmayın.)

İçin hazırlanışı : Sıvı yağda kıymayı kavurun. İçerisine küçük doğranmış soğanları ilave ederek kavurmaya devam edin. İnce kesilmiş domates, sivri biber, tuz, karabiber ve pul biberi içerisine ilave ederek sote yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
nihat

avatar

Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 51
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

MesajKonu: SOĞANLI PİDE   Cuma Ara. 25, 2009 12:20 am



Malzemeler
Hamur Malzemesi:
6 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Süt
1 Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Kuru Maya
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
1/2 Çay Kaşığı Tuz
İç Malzemesi:
1 kg Soğan
1.5 Çay Bardağı Sıvıyağ
1/2 Su Bardağı Su
300 gr.Beyaz Peynir
1 Demet Dereotu
1 Demet Maydanoz
Karabiber , Tuz


Yemeğin Tarifi
Çukur bir kaba unu boşaltın.Kuru mayayı bir bardak ılık süt içinde,tozşekerle birlikte karıştırarak eritin.Mayalı sütü una ilave ederek yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ara ara su ilave edip yoğurmaya devam edin.Hamurun üzerini örterek 20 dk dinlendirin.

Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın.Bir tencerede yarım su bardağı su ile soğanlar suyunu çekene kadar pişirin.Sıvıyağı ilave ederek biraz kavurun.Ocaktan indirip soğumaya bırakın.

Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.Beyaz peyniri ufalayın.Yeşillikleri ve peyniri kavrulmuş soğanla karıştırın.Tuz,biber ekip harcı hazırlayın.Kabaran hamuru tekrar yoğurun.Yarısını yağlanmış tepsiye yayın.Üzerine hamurun diğer yarısını döşeyin.Harcın üzerini iyice örtüp sivri uçlu bir bıçakla dilimleyin.Dilimlerin üzerine bıçak yardımıyla şekil verin.Pideyi tekrar 20 dk dinlendirin.

Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
SOĞAN PİDESİ
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: SEBZE YEMEKLERİ :: SOĞAN YEMEKLERİ-
Buraya geçin: