HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 ARPACIK SOĞANLI BAHÇIVAN KEBABI ( 6 kişilik )

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

avatar

Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 51
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

MesajKonu: ARPACIK SOĞANLI BAHÇIVAN KEBABI ( 6 kişilik )   Cuma Ara. 25, 2009 1:11 am




Malzemeler
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
30 adet arpacık soğanı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy domates
2 adet havuç
250 gr. sultani
bezelye
Tuz, karabiber
Kırmızı pul biber
1/2 demet dereotu


Yemeğin Tarifi
Eti yıkayıp bir tencereye koyun. Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun. Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin.

Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1,5 saat pişirin. (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz.)

Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
ARPACIK SOĞANLI BAHÇIVAN KEBABI ( 6 kişilik )
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» istanbul baltalimanı japon bahçesi
» selamlar...
» Merhaba Fener Bahçe
» bunu nasıl yapabilirim

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: SEBZE YEMEKLERİ :: SOĞAN YEMEKLERİ-
Buraya geçin: