HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 FASULYE KAVURMASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

FASULYE KAVURMASI Empty
MesajKonu: FASULYE KAVURMASI   FASULYE KAVURMASI Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 12:13 am

FASULYE KAVURMASI Fasulye
FASULYE KAVURMASI

Ölçüler:

1 kg. yeşil fasulye

2 baş soğan

3-4 tane yeşil biber

3-4 tane domates

1 kaşık domates salçası

3 kaşık tereyağı Tuz-karabiber



Yapılışı :

Fasulyeler ayıklanır, yıkanır, bir parmak kalınlıkta doğranır. Diğer tarafta kuru soğan küp şeklinde doğranır, bir tencerede yağla birlikte pembeleştirilir, içerisine incecik doğranmış yeşil biber konur. Birkaç kez de bununla karıştırılır, salçası ilâve edilir. Kabukları soyularak küp şeklinde doğranmış domateste konarak bir müddet (domatesler ezilinceye kadar) pişirilir, fasulyeler konularak börktürülür. 1 su bardağı sıcak su konur tuz atılır, kapağı kapatılarak kısık ateşte suyu tamamen çektirilerek pişirilir. Gerekirse bir miktar daha sıcak su ilâve edilebilir. Servis tabağına alınır, sıcak olarak servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
FASULYE KAVURMASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» FASULYE YAPRAĞINDAN DOMATESLİ KÖFTE
» PESTİL KAVURMASI
» KABAK KAVURMASI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ET VE SEBZE YEMEKLERİ-
Buraya geçin: