KABAK KAVURMASI
Ölçüler:
750 gr. kabak
1 baş soğan
ldemet maydanoz - dereotu
1 kaşık salça
1 çay bardağı su
2 kaşık tereyağı Tuz-karabiber
Yapılış:
Kabaklar yıkanır kabuklan kazınarak temizlenir, tekrar
yıkanır .Küçük küpler şeklinde doğranır. Diğer tarafta küp şeklinde doğranmış
soğanlar tereyağında hafifçe sarartılır. Bir kaşık salça veya küp şeklinde doğranmış domatesler ilâve edilir. Kabaklarla birlikte karıştırılır. Tuzu atılır, bir çay bardağı su konarak kapağı kapatılır. Kendi bıraktığı suyu ve ilâve edilen suyu tamamen çekilinceye kadar pişirilir. Ateş kapatılır kıyılmış maydanoz, dereotu ve karabiber katılarak karıştırılır. Servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
Not: Tereyağı yerine zeytinyağı kullanılarak da pişirilebilir. O zaman soğuk olarak servis yapılır.
ALINTIDIR
http://www.malatya.gov.tr/yemek/ana_yemek.htm