HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 TARHANA ÇORBASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

TARHANA ÇORBASI Empty
MesajKonu: TARHANA ÇORBASI   TARHANA ÇORBASI Icon_minitimeC.tesi Mart 07, 2009 1:50 am

TARHANA ÇORBASI Tarhana

TARHANA ÇORBASI

Ölçüler:

2 su bardağı dövme tarhanası 1/2 kg. ıspanak

250 gr. kavurma

3 yumurta kadar yağ

2 yemek kaşığı kuru nane 8-10 bardak et suyu-tuz

1 kg. yoğurt

2 yemek kaşığı un

Yapılış: Tarhana bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla ıslatılır. İçerisine et suyu veya su ilâve edilir, pişirilir. Pişerken kavurma ve biraz tuz konur. Taneler iyice pişince ayıklanmış, yıkanmış, doğranmış ıspanaklar ilâve edilir, iki taşım kaynatılır, ateşten alınır. Yağla nane karışımı üzerine gezdirilir.



Not: Arzu edilirse ezilmiş yoğurt; iki kaşık un ilavesi ılıklaştırılarak ilâve edilir.

ALINTIDIR http://www.malatya.gov.tr/yemek/ana_yemek.htm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
TARHANA ÇORBASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» MAŞ ÇORBASI
» TAŞ ÇORBASI
» KULAK ÇORBASI
» PİRPİRİM ÇORBASI
» ERİŞTE ÇORBASI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ÇORBALAR-
Buraya geçin: