HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ERİŞTE ÇORBASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

ERİŞTE ÇORBASI Empty
MesajKonu: ERİŞTE ÇORBASI   ERİŞTE ÇORBASI Icon_minitimeC.tesi Mart 07, 2009 1:49 am

ERİŞTE ÇORBASI Eriste
ERİŞTE ÇORBASI

Ölçüler:

1/2 su bardağı kahverengi mercimek

1 su bardağı erişte

1 baş (büyükçe) kuru soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

3 yumurta kadar yağ

Tuz - karabiber - yaprak kırmızı biber

1 limon

Yapılış: Bir tencerede yağ eritilir, küp şeklinde doğranmış soğan ilave edilerek pempeleştirilir. Biber ve domates salçası sulandırılmış olarak koyu­lur. 5-6 bardak et suyu ve su konarak kaynamaya bırakılır. Ayıklanmış, yıkanmış mercintek suya ilave edilir ve pişirilir. Tuz atılır. Mercimeğe kırılan erişteler ilave edilir. 3-4 taşım kaynatılır. Ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır. Serviste isteğe bağlı olarak karabiber, kırmızıbiber ve limon suyu ilave edilebilir.


ALINTIDIR http://www.malatya.gov.tr/yemek/ana_yemek.htm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
ERİŞTE ÇORBASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TAŞ ÇORBASI
» MAŞ ÇORBASI
» TARHANA ÇORBASI
» BULAMA ÇORBASI
» SOĞAN ÇORBASI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ÇORBALAR-
Buraya geçin: