HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 PİRPİRİM ÇORBASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

PİRPİRİM ÇORBASI Empty
MesajKonu: PİRPİRİM ÇORBASI   PİRPİRİM ÇORBASI Icon_minitimeC.tesi Mart 07, 2009 1:41 am

PİRPİRİM ÇORBASI Pırpırım

PİRPİRİM ÇORBASI

Ölçüler:

1 kg. pirpirim (semizotu)

1/2 çay bardağı nohut

1/2 çay bardağı fasulye

1/2 çay bardağı kara mercimek

1 baş kurusoğan

2 kaşık kef

1 kaşık salça

3 yumurta kadar yağ

Yapılış:

Akşamdan nohut, fasulye üzerini geçecek kadar suyla ıslatılır. Bir tencerede küp şeklinde doğranmış soğan yağla pembeleştirilir. İçerisine kef ve salça ilâve edilir, tuz atılır, karıştırılır. Suyu, mercimeği konur. Mercimek haşlanınca ayrı ayrı haşlanmış olan nohut ve fasulye ilâve edilir. Ayıklanmış, yıkanmış, doğranmış pirpirim ile birlikte pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.



Not: Arzu edilirse 2 yumurta kadar kıyma veya kavurma soğanla birlikte konabilir.


ALINTIDIR http://www.malatya.gov.tr/yemek/ana_yemek.htm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
PİRPİRİM ÇORBASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BULAMA ÇORBASI
» MAŞ ÇORBASI
» TAŞ ÇORBASI
» ERİŞTE ÇORBASI
» TARHANA ÇORBASI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ÇORBALAR-
Buraya geçin: