HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 YÜKSÜK ÇORBASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

YÜKSÜK ÇORBASI Empty
MesajKonu: YÜKSÜK ÇORBASI   YÜKSÜK ÇORBASI Icon_minitimeC.tesi Mart 07, 2009 1:37 am

YÜKSÜK ÇORBASI Yuksuk

YÜKSÜK ÇORBASI

Ölçüler :

1/2 kg. parça et

1 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı nohut

1-1,5 su bardağı hazırlanmış mantı

Yapılışı: Bir tencere de parça et yıkanarak ateşe koyulur. Kendi bıraktığı suyu çekince 1 kaşık salça ile karıştırılır. Üzerine bolca su konur, tuz atılır.

Akşamdan ıslatılmış nohut ilâve edilerek pişirilir. Etli nohuda hazırlanmış mantılar konarak pişirilir. Ateşten alınır. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır

MANTI İÇİN:

1 su bardağı un 1 yumurta 200 gr. kıyma 1 baş kuru soğan Tuz-Karabiber

Yapılış: Un havuz gibi açılır, ortasına yumurta, kenarına tuz koyularak, ılık su ilâvesi ile yoğrulur. Diğer taraftan kıyılmış soğan, kıyma, tuz, karabiber koyulup yoğrulur. Hamur 3 mm. incelikte açılır. Küçük karelere kesilir. Ortasına kıymalı iç koyulup kapatılır. Unlanmış tepsiye koyulur. Fırınlandırılarak kurutur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
YÜKSÜK ÇORBASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TAŞ ÇORBASI
» MAŞ ÇORBASI
» BULAMA ÇORBASI
» KULAK ÇORBASI
» PİRPİRİM ÇORBASI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ÇORBALAR-
Buraya geçin: