HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 TATAR BÖREĞİ (Mantı)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

TATAR BÖREĞİ (Mantı) Empty
MesajKonu: TATAR BÖREĞİ (Mantı)   TATAR BÖREĞİ (Mantı) Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 2:33 am

TATAR BÖREĞİ (Mantı) Tatar

TATAR BÖREĞİ (Mantı)

Ölçüler:

l /2 kg. ıspanak veya pazı

500 gr. un

Tuz- su

1 kg. yoğurt

2-3 diş sarımsak

2 kaşık tereyağı



Yapılış: Un, tuz, su ilâvesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır, nemli bez altında dinlendirilir. 2 yumak yapılır üç dört milim kalınlıkta açılır. Açılan hamurlar saç üzerinde bezertilir. (tam kızartılmaz) 3 santimetre kalınlığında bantlar halinde kesilir, bantlar üst üste konarak üçgen şeklinde kesilir. Kaynamakta olan tuzlu suda haşlanır.

Diğer taraftan ıspanak veya pazı yaprağı ayıklanır, bol suda yıkanır doğranarak haşlanır, hamura katılır. Soğuyunca-sarımsaklı yoğurt karıştırılır. Eritilmiş tereyağı kırmızı biber gezdirilerek servis yapılır.

Afiyet ol
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
TATAR BÖREĞİ (Mantı)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SU BÖREĞİ
» ISPANAKLI SAÇ BÖREĞİ
» PATATESLİ KOL BÖREĞİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: TATLI VE HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: