HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 KABUK KAVURMA

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

avatar

Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 51
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

MesajKonu: KABUK KAVURMA   Paz Mart 08, 2009 2:56 am


KABUK KAVURMA

Ölçüler:

500 gr. aşı kayısı kurusu (gün kurusu)

2 yemek kaşığı tereyağı

l avuç toz şeker

l su bardağı su

l su bardağı ceviz içi



Yapılış: Kayısı kurusu ılık suda iyice yıkanarak temizlenir. Yıkanan kayısı kabukları yayvan kapaklı bir kaba alınır. Üzerine bir su bardağı su ilâve edilir. Bir avuç şeker atılarak kapağı kapatılır. Kayısı yumuşayınca ve suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateşten alınır, eritilmiş tereyağı üzerine gezdirilir, karıştırılır, servis tabağına alınır. Biraz irice dövülmüş bol ceviz serpilerek servis yapılır.

Not: Ceviz yerine, kıyılmış fındık veya kıyılmış yeşil fıstık da kullanılabilir.

Afiyet olsun

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
KABUK KAVURMA
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Patlıcan Kavurması

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: TATLI VE HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: