HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 KABUK AŞI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

MesajKonu: KABUK AŞI   Paz Mart 08, 2009 12:16 am


KABUK AŞI

Ölçüler :

1 kg. yağsız kemikli et 1 çay bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)

1 kg. aşı gün kurusu (kabuk)

1 avuç şeker

3 kaşık tereyağı

2 kaşık salça Tuz - karabiber



Yapılışı :

Kemikli et yıkanır bir tencerede ateşe konur kendi bıraktığı suyu çekince yağ ilave edilerek et kızartılır, salça ve suyu konur. Kaynamaya başlayınca nohut ilave edilerek kısık ateşte et pişirilir. Diğer tarafta kabuklar ayıklanır, yıkanır, pişen ete ilave edilir. 1 tatlı kaşığı tuz ve bir avuç şeker konur. Kabuklarda pişince ateşten alınır, servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis yapılır.



Not: Yemeğin su oranı zeytinyağlı yemeklerde olduğu gibidir. (1 yemek 1 /2 su oranı)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
KABUK AŞI
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ET VE SEBZE YEMEKLERİ-
Buraya geçin: