HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 KAYISI DOLMASI (kabuk bağlama)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

avatar

Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 51
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

MesajKonu: KAYISI DOLMASI (kabuk bağlama)   Paz Mart 08, 2009 2:42 am



KAYISI DOLMASI (kabuk bağlama)

Ölçüler:

1/2 kg. kuru kayısı

1 su bardağı ceviz içi

2 çorba kaşığı bal veya toz şeker

2 yemek kaşığı tereyağı

4 çorba kaşığı toz şeker

Biraz Hindistan cevizi veya yeşil fıstık



Yapılış: kaysılar yıkanır. 10- 15° ılık suda ıslatılarak süzülür.

Diğer tarafta ceviz havanda irice

dövülür İçerisine bal veya toz şeker koyularak iyice karıştırılır. Süzülen kayısıların kanatları açılır, (îkiye ayrılır, ama birbirinden kopmayacak şekilde)

Kanatların bir tarafına hazırlanan cevizli iç konarak diğer kanat üzerine kapatılır, sıkıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı bir tepsiye tek sıra halinde dizilir, l çay bardağı su üzerinde gezdirilir, kayısıların üzerine küçük parçalar halinde tereyağı konur, dört kaşık toz şeker serpilerek fırında 20- 25 dakika pişirilir. Servis tabağına alınır,üzerine yeşil fıstık veya Hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
KAYISI DOLMASI (kabuk bağlama)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kullanıcı Karşılama Kodu Süper(Uyarı Gibi)
» Han METİN2 OTO P ÇELİKLİ 65 SİLAHLAR YAKLASIK 5 AYDIR AÇIK GEL
» Kur’an okuma duası
» Canlı sunum, web karakter, insanlı karşılama, konuşan site, hareketli web (yaoti.com/tr)
» üye BAN'lama yetkisi yardım

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: TATLI VE HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: