HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 DÖVME PILAVI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

DÖVME PILAVI Empty
MesajKonu: DÖVME PILAVI   DÖVME PILAVI Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 12:53 am

DÖVME PILAVI Dovme_pilav1

DÖVME PILAVI (Usul I)

Ölçüler:

1 boyun (koyun) eti

750 gr. dövme (aksamdan islatilir)

4 kasik tereyagi

3 yemek kasigi salça

Tuz

Karabiber



Yapilis: Boyun parçalara ayrilir, yikanir bir tencerede ates üzerine konur, biraktigi suyu çekince iki kasik yag ilave edilir, kizartilir. Salça konur, su ilave edilerek pisirilir. Süzgeçten geçirilerek et suyu bir baska tencereye alinir. Et suyuna tuz atilarak dövme ilâve edilir, pisirilir. Suyu tamamen çektirilir. Kalan yag yakilarak, üzerine gezdirilir. Servis tabagina alinir, üzerine parçalanmis boyun etleri eklenir ve sicak olarak servis yapilir.



Usul II

Ölçüler :

500 gr. dövme

1 çay bardagi nohut

1 çay bardagi fasulye

4 kasik tereyagi

3 kasik salça veya

4-5 tane domates

2 bas kuru sogan

4-5 tane yesil biber



Yapilis: Aksamdan islatilmis dövme, fasulye ve nohut bir tencerede atese konur, üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edilerek; tuz atilir ve pisirilir. (Suyu tamamen çektirilir.)

Diger tarafta genis bir tavaya yag konur küp seklinde dogranmis sogan sarartilir, dogranmis biberle de birkaç kez karistirildiktan sonra kabuklan soyulmus küp seklinde dogranmis domates veya salça ilâve edilerek karistirilir. Domatesli harç hazirlandiktan sonra pisirilmis olan dövme karisimi ilâve edilerek karistirilir. Gerekirse tuz, karabiber atilir, servis tabagina alinir. Sicak olarak servis yapilir.



Not: Dövmenin halk arasindaki adi gendimedir.



DÖVME PILAVI Dovme_pilav2
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
DÖVME PILAVI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SÜMÜT PILAVI
» ETLI BULGUR PILAVI
» MERCIMEKLI BULGUR PILAVI
» SEHRIYELI BULGUR PILAVI
» DOMATESLI SEHRIYELI BULGUR PILAVI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: PİLAVLAR-
Buraya geçin: