HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 SÜMÜT PILAVI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

SÜMÜT PILAVI Empty
MesajKonu: SÜMÜT PILAVI   SÜMÜT PILAVI Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 1:00 am

SÜMÜT PILAVI Simit_pilavi

SÜMÜT PILAVI

Ölçüler :

2 Bas Kuru sogan

2 Kasik tereyagi

1 Kase sümüt

2 Kase et suyu veya su

2-3 Adet yesil sivri biber

1 Kasik domates salçasi

1 Tatli kasigi biber salçasi



Yapilis : Pilav tavasinda küp seklinde dogranmis sogan yagla öldürülür, salçasi ilave edilir. Suyu konur. Su kaynayinca tuz ilave edilir. Sümüt salinir. Kisik ateste suyu çekinceye kadar pisirilir.

Servis tabagina alinir. Üzerine arzu edilirse kizdirilmis tereyagi gezdirilir. Yesil sogan ve tursu ile servis yapilir.



Afiyet Olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
SÜMÜT PILAVI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» DÖVME PILAVI
» ETLI BULGUR PILAVI
» MERCIMEKLI BULGUR PILAVI
» SEHRIYELI BULGUR PILAVI
» DOMATESLI SEHRIYELI BULGUR PILAVI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: PİLAVLAR-
Buraya geçin: