HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 BİLDİK DOLMASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

BİLDİK DOLMASI Empty
MesajKonu: BİLDİK DOLMASI   BİLDİK DOLMASI Icon_minitimeC.tesi Mart 07, 2009 1:56 am

BİLDİK DOLMASI Bildik
BİLDİK DOLMASI

(Yumurta büyüklüğünde veya daha küçük domatese bildik denir.)




Ölçüler:

1 kğ. küçük domates -250 gr. kemikli et

300 gr. yağlı koyun kıyması

2 su bardağı pirinç 1 baş kuru soğan

1 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı yağ maydanoz Tuz-karabiber



Yapılış:

Küçük sert domateslerde kapak kaldırılarak içleri oyulur. Diğer tarafta; kıyma rendelenmiş soğan, pirinç, tuz, karabiber, salça oyulan domatesle­rin içleri katılarak yoğrulur. Hazırlanan hamur dolmaların içine doldurulur.

Tencerenin içerisine yıkanmış kemikli et veya kemik dizilir. Üzerine dolmalar yerleştirilir. Dolmaların üzerine birer parça yağ konur, su ilâvesiyle pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.



Not : Kemikli et yerine kemik kul­lanılabileceği gibi, et suyu ile de pişirilebilir.

ALINTIDIR http://www.malatya.gov.tr/yemek/ana_yemek.htm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
BİLDİK DOLMASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KABURGA DOLMASI
» KULAH DOLMASI
» AYVA DOLMASI
» BUMBAR DOLMASI
» KAYISI DOLMASI (kabuk bağlama)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ET VE SEBZE YEMEKLERİ-
Buraya geçin: