HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ETLİ SOĞAN DOLMASI (6 kişilik)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

ETLİ SOĞAN DOLMASI (6 kişilik) Empty
MesajKonu: ETLİ SOĞAN DOLMASI (6 kişilik)   ETLİ SOĞAN DOLMASI (6 kişilik) Icon_minitimeCuma Ara. 25, 2009 1:03 am

ETLİ SOĞAN DOLMASI (6 kişilik) Ymk_387


Malzemeler
Soğan 6 büyük boy 1350 gram
Su 2 1/4 su bardağı 450 gram
Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram
Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
Maydanoz 1 demet 60 gram
Dereotu 1/4 demet 10 gram
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Limon suyu 3 yemek kaşığı 30 gram


Yemeğin Tarifi
Soğanları baş kısımlarını kes, soy, yıka. Diğer yanda tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynat. Soğanları kaynayan suya at hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 15 dakika haşla.

Soğanların içlerini orta kısımlarından parmakla iterek parçalamadan, kenar kalınlığı 2-3 kat kalacak şekilde boşalt. Pirinci yıka, süz. Soğanların birinden çıkan için, yarısını ince ince kıy. Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince doğra.

Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır. Soğanları hazırlanan içle doldur ve tencereye yerleştir. Haşlama suyunu kaynat ve dolmaların üzerine yavaşça gezdir. Pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir.

Yumurtayı ayrı bır kapta limon suyu ile iyice çırp. Dolmaları suyun içinden alıp servis tabağına yerleştir. Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıt. Bu karışımı tencereye azar azar eklerken, dolmanın suyunu sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat, dolmaların üzerine gezdir. Dereotu serp.

Notlar Dolma içine domates veya salça eklenebilir. Bu şekilde hazırlanırsa yumurta sarısı ve limon konmaz. Soğan dolması, çıkan için değerlendirilebilmesi için yaprak yaprak sarılabilir. 1 Porsiyonun Besin Değerleri

Enerji 200 cal

Sodyum 639 mg Protein 10.2 g

A Vitamini 583 iu Yağ

9.9 g

Tiamin 0.10 mg Karbonhidrat 1

7.8 g

Riboflavin 0.14 mg Kalsiyum 50 mg

Niasin

2.44 mg Demir 1.63 mg

C Vitamini 11 mg Fosfor 125 mg

Çinko 2 mg

Kolesterol 70mg
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
ETLİ SOĞAN DOLMASI (6 kişilik)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SOĞAN ÇORBASI (4 kişilik)
» TEZE SOĞAN YAHNİSİ (8 kişilik)
» SEBZELİ SOĞAN MIHLAMASI (3 kişilik )
» ETLI BULGUR PILAVI
» YAVANDAN ETLİ PATATESLİ KÖFTE (Yeşilyurt yöresinden)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: SEBZE YEMEKLERİ :: SOĞAN YEMEKLERİ-
Buraya geçin: