HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ARPACIK SOĞANLI BAHÇIVAN KEBABI ( 6 kişilik )

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

ARPACIK SOĞANLI BAHÇIVAN KEBABI ( 6 kişilik ) Empty
MesajKonu: ARPACIK SOĞANLI BAHÇIVAN KEBABI ( 6 kişilik )   ARPACIK SOĞANLI BAHÇIVAN KEBABI ( 6 kişilik ) Icon_minitimeCuma Ara. 25, 2009 1:11 am

ARPACIK SOĞANLI BAHÇIVAN KEBABI ( 6 kişilik ) Ymk_37


Malzemeler
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
30 adet arpacık soğanı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy domates
2 adet havuç
250 gr. sultani
bezelye
Tuz, karabiber
Kırmızı pul biber
1/2 demet dereotu


Yemeğin Tarifi
Eti yıkayıp bir tencereye koyun. Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun. Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin.

Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1,5 saat pişirin. (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz.)

Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
ARPACIK SOĞANLI BAHÇIVAN KEBABI ( 6 kişilik )
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ARPACIK SOĞANLI PİLAV (6 kişilik )
» SOĞANLI TART(6 kişilik)
» FIRINDA SOĞANLI YUMURTA ( 6 kişilik )
» SOĞANLI EKMEK
» SOĞANLI KÖFTE

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: SEBZE YEMEKLERİ :: SOĞAN YEMEKLERİ-
Buraya geçin: