HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 FIRINDA SOĞANLI YUMURTA ( 6 kişilik )

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

FIRINDA SOĞANLI YUMURTA ( 6 kişilik ) Empty
MesajKonu: FIRINDA SOĞANLI YUMURTA ( 6 kişilik )   FIRINDA SOĞANLI YUMURTA ( 6 kişilik ) Icon_minitimeCuma Ara. 25, 2009 1:08 am

FIRINDA SOĞANLI YUMURTA ( 6 kişilik ) Ymk_431


Malzemeler
6 Yumurta
2 Su Bardağı Süt
1.5 Kahve Fincanı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Krema
2 Soğan
Tuz
Karabiber
Toz Müskat


Yemeğin Tarifi
Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin.

Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin. Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve müskat ekleyip ateşten alın.

Yumurtaları soğutup kabuklarını soyun ve yuvarlak dilimleyin. Soğanları ince halkalar şeklinde kesin. Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin. İçine yumurta dilimleri ilave edin.

Yayvan bir fırın kalıbını yağlayın. Yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kalıbına dizin. Kalan sosu üzerine dökün. Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 6 dakika kızartın.

Not: Müskat, diğer adıyla hint cevizi, toz veya tane olarak satılır. Tane satın alırsanız kabuğunu ince bir rende ile rendeleyebilirsiniz. Toz olarak almanız aroma açısından daha etkilidir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
FIRINDA SOĞANLI YUMURTA ( 6 kişilik )
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SOĞANLI TART(6 kişilik)
» ARPACIK SOĞANLI PİLAV (6 kişilik )
» ARPACIK SOĞANLI BAHÇIVAN KEBABI ( 6 kişilik )
» SOĞAN ÇORBASI (4 kişilik)
» SOĞANLI EKMEK

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: SEBZE YEMEKLERİ :: SOĞAN YEMEKLERİ-
Buraya geçin: