Malzemeler
6 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı nişasta
3 adet yumurta (birinin akını ayırrn)
3 kibrit kutusu kadar taze kaşar
3 kibrit kutusu orta yağlı beyaz peynir
Yeteri kadar tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri ve kızartmak için :
Yeteri kadar sıvı yağ
Yeteri kadar galeta unu
Yemeğin Tarifi
Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın. Soyduktan sonra soğutup rendeleyin. Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve nişastayı patateslere ekleyip hafifçe yoğurun.
Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinize biraz nişasta bulayın, parmak uçlarınızı da nişastaya bulayıp patates hamurunu düzleştirin. içine bir miktar kaşar, beyaz peynir koyun. Nişasta serpilmiş tepsiye yuvarlayın.
Yumurta akına sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Servis tabağına çıkarıp servise sunun.