HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 KAYISI BİSKÜVİSİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

KAYISI BİSKÜVİSİ Empty
MesajKonu: KAYISI BİSKÜVİSİ   KAYISI BİSKÜVİSİ Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 3:01 am

KAYISI BİSKÜVİSİ Kayisili_biskivi

KAYISI BİSKÜVİSİ

Ölçüler:

1 paket sana yağı

2 yumurta

l paket kabartma tozu

l paket vanilya

l su bardağı pudra şekeri

Aldığı kadar un (500 gr. ile 750 gr. arası)

l su bardağı kayısı marmelatı

l fiske yeşil-sarı kırmızı şeker boyası

l avuç toz şeker

Biraz kayısı yaprağı



Yapılış: Yağ-yumurta, vanilya kabartma tozu, pudra şeker, geniş bir kap içinde iyice ezilir. Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.

Hamur 10 dakika dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Oval şekil verilerek yağlanmış tepsiye dizilir açık pembe renkte pişirilir. Aralarına kayısı marmelatı sürülür. İki bisküvi birbirine yapıştırılır.

Diğer tarafta üç ayrı kasede iki kaşık toz şeker bir çay bardağı su ile şekerli su hazırlanır. Hazırlanan sekerli suya birer fiske boya atılarak yeşil sarı, kırmızı, boyalı ayrı ayrı sular hazırlanır.

Bisküviler bu sulara belli bölümleri batırılarak toz şeker bulanır, kayısı veya ardıç yaprağı iki bisküvinin arasına sıkıştırılarak servis tabağına alınır, servis yapılır.

Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
KAYISI BİSKÜVİSİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» YUMURTALI KAYISI
» KAYISI DOLMASI (kabuk bağlama)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: TATLI VE HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: