HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 YUMURTALI KAYISI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

YUMURTALI KAYISI Empty
MesajKonu: YUMURTALI KAYISI   YUMURTALI KAYISI Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 3:00 am

YUMURTALI KAYISI Yurmurtali
YUMURTALI KAYISI

Ölçüler:

500 gr. kayısı

2 kaşık tereyağı

6-7 kaşık şeker

2 yumurta

l bardak ceviz



Yapılış: Kayısı yıkanır, soğuk su ile ıslatılarak yumuşaması sağlanır. 30 dakika kadar bekletilir. Süzgece alınarak süzülür. Dövülmüş ceviz iki kaşık şekerle karıştırılır, kayısı kanatlarından birine cevizli iç yerleştirilir, diğer kanat kapatılarak sıkıştırılır. Bu şekilde hazırlanan kayısılar, yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine kalan şeker serpilir, ısınmış fırında 15 dakika pişirilir, fırından çıkarılır. Çırpılan yumurtalar kayısıların üzerine gezdirilip tekrar fırınlanır. Yumurtalar pişince fırından alınır, Hindistan cevizi ile süslenerek servis tabağına yerleştirilir.

Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
YUMURTALI KAYISI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KAYISI BİSKÜVİSİ
» KAYISI DOLMASI (kabuk bağlama)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: TATLI VE HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: