HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 TAZE SOĞANLI BAHARATLI ALABALIK ( 4kişilik )

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

TAZE SOĞANLI BAHARATLI ALABALIK ( 4kişilik ) Empty
MesajKonu: TAZE SOĞANLI BAHARATLI ALABALIK ( 4kişilik )   TAZE SOĞANLI BAHARATLI ALABALIK ( 4kişilik ) Icon_minitimeCuma Ara. 25, 2009 1:10 am

TAZE SOĞANLI BAHARATLI ALABALIK ( 4kişilik ) Ymk_1324


Malzemeler
2 adet iri alabalık
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı karabiber
5 adet taze soğan
Tuz


Yemeğin Tarifi
Balıkları ikiye bölüp, kılçıklarını çıkartın.

Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün. Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin.

Taze soğanları ince doğrayın. Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın.

Balıkları, tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin. Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin. Buharda pişirirken, tencerenin kapağının açılmaması gerekir. Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur.

Bu yemeği, alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
TAZE SOĞANLI BAHARATLI ALABALIK ( 4kişilik )
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» EKMAKLİ SOĞAN ÇORBASI (4kişilik)
» SOĞAN PİDESİ
» SOĞANLI EKMEK
» SOĞANLI KÖFTE
» SOĞANLI KAVURMA

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: SEBZE YEMEKLERİ :: SOĞAN YEMEKLERİ-
Buraya geçin: