HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 KISIR (afiyet Olsun)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

KISIR (afiyet Olsun) Empty
MesajKonu: KISIR (afiyet Olsun)   KISIR (afiyet Olsun) Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 12:56 am

KISIR (afiyet Olsun) Kisir

KISIR

Ölçüler:

2 su bardagi orta bulgur

3 su bardagi su

1 bas kuru sogan

2 yemek kasigi domates salçasi

3 yemek kasigi biber salçasi

1/2 su bardagi zeytinyagi

1 demet maydanoz

150 gr. yesil sogan

1 yemek kasigi nar eksisi, veya 2 limon

5-6 dis sarimsak

Tuz – karabiber

sumak-nane

kirmizi biber



Yapilis: 3 su bardagi kaynamis su ile bulgur kapakli bir kapta islatilir. Yarim saat bekletilir. Diger taraftan maydanoz, yesilsogan ayiklanarak yikanir incecik kiyilir. Islanan bulgura domates salçasi, biber salçasi, zeytinyagi, karabiber, kirmizi biber, tuz, nar eksisi ezilmis sarimsak katilarak bulguru ezmeden iyice karistirilir. Daha sonra küp seklinde dogranmis kuru sogan ve kiyilmis maydanoz, yesil sogan koyularak karistirilir. Servis tabagina alinir. Marul, veya asma yapragi ile servis yapilir.



Afiyet Olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
KISIR (afiyet Olsun)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: PİLAVLAR-
Buraya geçin: