HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 SICAK ÇİĞLEME

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

SICAK ÇİĞLEME Empty
MesajKonu: SICAK ÇİĞLEME   SICAK ÇİĞLEME Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 12:37 am

SICAK ÇİĞLEME Sicak_cigneme

SICAK ÇİĞLEME

Ölçüler:

1 kase çiğleme (simitin irisi)

2,5 kase su

3 tane yeşil biber

2 tane kuru soğan

1 demet maydanoz

1 kaşık domates salçası

2 kaşık tereyağı

Tuz, karabiber

Kırmızı biber



Yapılışı: Soğan ve biber incecik doğranır, bir tencere tereyağı ile kavrulur. Bir kaşık salça ilâve edilerek bir iki kez karıştırılır, iki buçuk kase su konur, tuz karabiber, kırmızı biber atılarak karıştırılır. Kaynamaya başlayınca çiğleme ilâve edilir. Suyunu çekip göz göz olunca maydanoz kıyılarak ilâve edilir. Ateşten alınır. El dayanacak sıcaklığa gelince çiğ köfte gibi sıkımlanarak servis tabağına alınır, sıcak olarak servis yapılır

Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
SICAK ÇİĞLEME
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: KÖFTELER-
Buraya geçin: