Admin
Mesaj Sayısı : 87 Kayıt tarihi : 28/02/09
| Konu: TİRİT(Bayram Tiridi) Paz Mart 08, 2009 12:27 am | |
| TİRİT (Bayram Tiridi) Ölçüler: 1 kg. kemikli et 2 baş kuru soğan 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşık yağ 1 avuç pirinç Yapılışı : Et yıkanır, bir tencereye konarak ateş üzerinde bıraktığı suyu çektirilir. Yağ ve halka şeklinde doğranmış soğan ilave edilerek kızartılır, sulandırılmış salçayla da bir iki kez karıştırıldıktan sonra üzerine bol miktarda su ilave edilir, pişirmeye yakın tuz atılır. Pişen ete ayıklanmış, yıkanmış pirinç ilâve edilir. Pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Pişen yemek servis tabağına alınır, üzerine karabiber dökülerek servis yapılır. Not: Özellikle bayram sabahlan kahvaltı yenine hazırlanan bir yiyecek olduğu için bayram tiridi denmektedir. | |
|