HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 patlıcan tava

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

patlıcan tava Empty
MesajKonu: patlıcan tava   patlıcan tava Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 12:23 am

patlıcan tava Tava

TAVA

Ölçüler:

1 Kg. kuşbaşı et 750 gr. patlıcan

3-4 tane dolmalık biber

2 baş kuru soğan 2-3 tane domates

1 çay bardağı nohut

2 yemek kaşığı tereyağı Kızartmak için bir bardak sıvı yağ

Arzu edilirse 3-4 tane patates



Yapılışı :

Patlıcanlar yıkanır alacalı olarak soyulur, tuzlu suda 25-30 dakika bekletilir. Sudan çıkarılır, iyice kurulanır, ısıtılmış yağda kızartılarak bir süzgece alınır. Aynı şekilde parçalara ayrılarak biberde kızartılır. Akşamdan ıslatılmış olan nohut haşlanarak hazırlanır.

Kuşbaşı et yıkanır, bir tencerede ateşe koyularak kendi bıraktığı suyu çektirilir. Küp şeklinde doğranmış soğanla birlikte yağ ilavesiyle biraz pembeleştirilir. Kabukları soyularak küçük parçalar halinde doğranmış domates konur. Su ilave edilir, tuz atılarak pişirilir. Pişen etin üzerine sırasıyla patlıcan, biber, haşlanmış nohut eklenir. Bir domates rendelenerek üzerine konur, kısık ateşte 15-20 dakika pişirilerek ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır.

1 Arzu edilirse patlıcan yerine patates kullanılabileceği gibi, patlıcan ve patates kızartılarak karışık da kullanılabilir. Sebzeler yerleştirilirken aralarına temizlenmiş diş halinde sarımsak serpişirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
patlıcan tava
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ET VE SEBZE YEMEKLERİ-
Buraya geçin: