HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 SAÇ KAVURMA (Akçadağ Doğanlı Köyü)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

SAÇ KAVURMA (Akçadağ Doğanlı Köyü) Empty
MesajKonu: SAÇ KAVURMA (Akçadağ Doğanlı Köyü)   SAÇ KAVURMA (Akçadağ Doğanlı Köyü) Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 12:18 am

SAÇ KAVURMA (Akçadağ Doğanlı Köyü) Sac

SAÇ KAVURMA

(Akçadağ Doğanlı Köyü)


Ölçüler:

Kemikli kuzu eti

Bulgur

kuru veya yeşil soğan



Yapılışı :

Kuzu kesilir, kemikli olarak yarım ve bir kilogramlık parçalara ayrılır. (Sırt-kol-göğüs eteklerinden) Bol suda kapalı tencerede harlanır, yenecek kıvama gelince tuzu atılır. Bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır.



Bol tereyağında geni bir kapta iyice kızartılır. Tabaklara yerleştirilir. Et suyunda yapılmış sade bulgur pilavı ve kuru soğan yeşil soğanla servis yapılır. (Tabaklardaki pilav oranı azdır.)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
SAÇ KAVURMA (Akçadağ Doğanlı Köyü)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KABUK KAVURMA
» SOĞANLI KAVURMA

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ET VE SEBZE YEMEKLERİ-
Buraya geçin: