HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 TAVŞANLI YUFKA

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

TAVŞANLI YUFKA Empty
MesajKonu: TAVŞANLI YUFKA   TAVŞANLI YUFKA Icon_minitimeC.tesi Mart 07, 2009 1:59 am

TAVŞANLI YUFKA Tavsan1

TAVŞANLI YUFKA (I. Yol)



Ölçüler:

1 kg. kemikli parça et

4-5 baş kuru soğan

750 gr. pirinç

4 yemek kaşığı tereyağı

4-5 diş sarımsak

Tuz-karabiber



Yapılış:

Yıkanan kemikli et bir tencereye konur. Ateş üzerinde bıraktığı suyu çektirilir. Yağ ve salça ilâve edilir, bir iki kere karıştırılır, su ve tuzu konarak pişirilir. Pişen et küçük parçalar halinde didilerek bir tabağa alınır.

Diğer tarafta soğanlar halka şeklinde doğranır, tereyağında hafif pembeleştirilir. Et suyu ilâve edilir, önceden ayıklanmış, yıkanmış yarım saat ılık suda bekletilmiş pirinç kaynayan et suyuna salınarak pilav pişirilir. Dinlendirildikten sonra et ilave edilerek karıştırılır.

Geriye kalan et suyu geniş bir kaba alınarak ısıtılır. Çok az tuzla ezilmiş sarımsaklar ilâve edilir karıştırılır. Geniş bir tepsiye iki kuru yufka yayılır ortasına etli pilav boşaltılır. Geriye kalan yufkalar dörde bölünerek sarımsaklı et suyuna batırılır. Etli pilavın üzerine konarak servis hazırlanır.



Not: 1. Bu yemek yenirken kaşık çatal kullanılmaz, ıslanan yufkalara etli pilav sarılarak yenir.

2. Yufka ekmeği sıcak sarımsaklı suya batırılırken hamur olmamasına dikkat edilmelidir.

3. İsteğe bağlı olarak yufkanın üzerine alınan etli pilava karabiber dökülebilir.


TAVŞANLI YUFKA Tavsan2

TAVŞANLI YUFKA (II. Yol)

Ölçüler:

1 adet tavşan

2 baş kuru soğan 750 gr. pirinç

7-8 tane kuru yufka ekmeği

4-5 yemek kaşığı tereyağı

1 baş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı karabiber

3 yemek kaşığı salça



Yapılış:Tavşan temizlendikten sonra kaynar suda 15-20 dakika haşlanır, çıkarılıp soğuk sudan geçirilir. Halka şeklinde doğranmış soğan, karabiber, kırmızı biber ve tuzla tavşanın içi ve tüm yüzeyi terbiyelenir, bir gece buzlukta . (veya kara gömülerek) bekletilir. Buzluktan çıkarılır buzu çözülünce bol suyla

yıkanır. Tavşandan çıkarılan karaciğer küçük parçalar halinde doğranır, yağda kızartılır. İçine küp şeklinde doğranan soğan ilâve edilerek pembeleştirilir. Pirinci konur, tuz atılır. Suyu konur ve pilav gibi pişirilir. (Pirinç miktarına 1 ölçü su koymak kaidesiyle) Hazırlanan iç tavşanın karın kısmına doldurulur ve dikilir. 3-4 kaşık yağda kızartılır, salça ve su ilâve edilip pişirilir. Ateşten almadan önce bir baş ezilmiş sarımsak konur. İki taşım kaynatılır. Pişen tavşan büyük bir kaba alınır. İçindeki pilav başka bir kaba boşaltılır, tavşan küçük parçalara ayrılarak didilir. Didilen etler pilava karıştırılır.

Geniş bir tepsiye yufka yayılır, ortasına tavşanlı pilav dökülür, geriye kalan yufkalar et suyuna batırılarak etli pilavın çevresine konur, sıcak olarak servis yapılır.



Not : Usul I de olduğu gibi et yerine tavşan doldurulmadan ayrıda pişirilebilir.

ALINTIDIR http://www.malatya.gov.tr/yemek/ana_yemek.htm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
TAVŞANLI YUFKA
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ET VE SEBZE YEMEKLERİ-
Buraya geçin: