Elmalı pasta
Malzemeler,
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket margarin
1 paket pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
alabildiği kadar un
içi için,
3 elma
2 yemek kaşığı pudra şekeri
3 çay kaşığı tarçın
Üzeri için,
pudra şekeri
Yapılışı,
Margarini eritip soğutun . Bir kabın içine yumurta , yoğurt,
yağ,pudra şekeri koyup karıştırın un vanilin ve kabartma tozunuda
eleyerek malzemelerin içine koyun kulak memesi yumuşaklığına gelinceye
kadar yoğurun.hamur dinlenirken
Elmaları soyup rendeleyin. Bir tavaya elma rendesi pudra şekeri
ve tarçını ekleyin 2 dakika pişirin soğutmaya bırakın.
Yoğrulmuş hamuru küçük bezeler yapın{ ceviz büyüklüğünde},
hamuru açıp iç malzemeden bir çay kaşığı kadar hamurun üzerine
sürün rulo yapıp sarın. Önceden ısıtılmış fırına koyun , hafif pembeleşince
çıkarın sıcak pastanın üzerine pudra şekeri dökün. servise hazır.
Afiyet olsun .
Emine özbek.