Malzemeler
250 gr. kıyma
4 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı margarin
3 adet patates
5 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yemeğin Tarifi
Patatesleri soyup haşladıktan sonra rendeleyin. Bir kenarda bekletin.
Tepsiye bulguru yayın, üzerine 1 bardak su döküp 10 dakika bekletin. İçine rendelenmiş patates koyup yoğurun. Biber salçası, yumurta, pul biber, karabiber ve tuz ilave edip yumuşak bir bulgur hamuru tutun.
Kıymayı zar şeklinde doğradığınız soğanla kavurup içine karabiber ve tuz atın. Kıymayı soğuması için bekletin.
Bulgur hamurunu iki eşit parçaya bölün. Fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayıp bulgur hamurunun birini tepsiye incecik yayın. Kıymayı bulgurun üstüne döşeyip kalan diğer bulgurlu hamuru üstüne yayın. Üstüne zeytinyağ dökün ve baklava şeklinde kesin. Fırında 30 dakika pişirin. Turp salatasıyla servis yaparsanız lezzetli olur.