HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Rahim ağzında görülen (servikal) enfeksiyonlar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

Rahim ağzında görülen (servikal) enfeksiyonlar Empty
MesajKonu: Rahim ağzında görülen (servikal) enfeksiyonlar   Rahim ağzında görülen (servikal) enfeksiyonlar Icon_minitimeSalı Mart 10, 2009 1:15 am

Hangi mikroorganizmalar servikal enfeksiyonlara yol açar?

Klamidya, Üreoplazma, Mikoplazma, Gonore ve Herpes enfeksiyonları rahim ağzında sık görülür. Bu enfeksiyonların, tedavileri geciktiğinde yol açtıkları kalıcı hasarlar nedeni ile erken tanı ve tedavileri çok önemlidir.

Klamidya enfeksiyonları hangi yakınmalara yol açar?

Klamidya enfeksiyonları cinsel temas yolu ile geçen hastalıkların en sık görülen ve en önemli olanlarından biridir. Enfeksiyonu alan kadınların %85'inde herhangi bir yakınma görülmez. Hiçbir bulgu vermeden ilerleyerek tüplerde tıkanıklık ve yapışıklıkların meydana gelmesine yol açan bu enfeksiyon ilerde infertilite ve dış gebeliğede neden olabilir.
Klamidya enfeksiyonunun bulguları;
- Kokusuz sarı renkli vajinal akıntı
- Menstrual siklusların ortasında kanama
- Sık sık idrara çıkma ve idrar yaparken yanma
- Cinsel ilişki sırasında ağrı
- Karın ağrısı
Bu enfeksiyonların erkeklerde de penisten açık renkli bir akıntıya, idrar yaparken yanmaya, testislerde şişlik ve hassasiyete yol açabilir.

Klamidya enfeksiyonları nasıl bulaşır?

Cinsel temas yolu ile bulaşan Klamidya enfeksiyonları doğum sırasında da anneden bebeğe geçebilir.Hastalık herhangi bir yakınmaya neden olmadan ilerleyebildiği için hem çabuk ve kolay yayılır hem de ciddi komplikasyonlara neden olur.

Klamidya enfeksiyonları nasıl tedavi edilir?

Klamidya enfeksiyonlarının tedavisi kolaydır.Çiftlerin beraberce tedavi edilmeleri gerekir.
Yakınmalar geçse dahi verilen tedavinin kesilmeden uygulanması önemlidir.İlerlemiş vakalarda laparoskopi ile tüplerde tıkanıklık tespit edildiğinde çiftlere çocuk sahibi olabilmeleri için tüp bebek tedavisi önerilir.

Klamidya enfeksiyonlarının yayılması nasıl engellenir?

Aktif cinsel hayatı olan kişilerin cinsel ilişkiye girerken kondom kullanması cinsel temas yolu ile bulaşan bir çok enfeksiyonun yayılmasını engeller.Eşlerin mutlaka beraber tedavi edilmeleri ve tedavi tamamlanana dek cindel ilişkide bulunmamaları gerekir. Cinsel temas yolu ile bulaşan diğer enfeksiyonları olan kişilerde klamidya enfeksiyonu görülme ihtimali daha yüksektir.

Gebelik döneminde geçirilen Klamidya enfeksiyonu bebeği nasıl etkiler?

Tedavi edilmeyen gebelerin bebeklerinde konjuktuvit(gözlerde iltihabi hastalık) ve pnömoni(zatürre)görülebilir.Bu gebelerde erken doğum ve bebeğin doğum kilosunun düşük olma ihtimali artar.Gebelik döneminde klamidya enfeksiyonlarının tedavisi için mutlaka hrkime danışılmalıdır.

Gonore(bel soğukluğu) nedir?

Cinsel temas yolu ile bulaşan önemli enfeksiyonlardan biridir. Vajinal akıntı, bel ağrısı, idrar yaparken yanma ve adet düzensizliklerine neden olan bu enfeksiyon bazen hiçbir bulgu vermeyebilir. Tedavi edilmeyen enfeksiyonlar tüplerde tıkanıklık ve yapışıklıklar oluşturarak infertiliteye neden olabilir. Erkeklerde penisten beyaz akıntıya neden olan bu enfeksiyon tedavi edilmezse erkeklerde de infertiliteye yol açabilir. Gonore enfeksiyonu geçiren bir gebe doğum sırasında enfeksiyonu bebeğine bulaştırabilir. Gonore bebeklerde göz enfeksiyonlarına ve menenjite(beyin zarlarının iltihabına) yol açar. Hastalık teşhis edildikten sonra antibiyotikler ile tedavisi kolaydır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
Rahim ağzında görülen (servikal) enfeksiyonlar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Myomlar rahim ve rahim ağzı
» Vajinal enfeksiyonlar

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: SAĞLIK :: SAĞLIK ANSİKLOPEDİSİ :: JİNEKOLOJİK ENFEKSİYONLAR-
Buraya geçin: