nihat
Mesaj Sayısı : 333 Kayıt tarihi : 02/03/09 Yaş : 58 Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya
| Konu: HOŞAF (günkurusu ile) Paz Mart 08, 2009 2:53 am | |
| HOŞAF Ölçüler: l avuç hudayı kabuk (ekşi gün kurucusu) l avuç aşı kabuk (tatlı gün kurusu) l avuç kara erik kurusu l avuç sarı erik kurusu l avuç elma kurusu l su bardağı toz şeker Yapılış: Kabuk erik ve elma kuruları yıkanır. Erikler yarım saat suda bekletilir. Bir tencereye yıkanan erik kuruları ve elma kurusu üzerini geçecek kadar suyla ateşe konur ve haşlanır. Şeker ve kabuklar ilâve edilir. 2-3 taşım kaynatılır, ateşten alınır. Kapağı kapalı olarak soğutulur. Soğuk veya ılık olarak servis yapılır. Afiyet olsun | |
|