HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 PEYNİR HELVASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

PEYNİR HELVASI Empty
MesajKonu: PEYNİR HELVASI   PEYNİR HELVASI Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 2:52 am

PEYNİR HELVASI Peynir_helvasi

PEYNİR HELVASI

Ölçekler:

1 tekerlek Malatya peyniri

2 yemek kaşığı nişasta

1 çay bardağı su

2 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı toz şeker



Yapılış: Peynir yıkanır. Bir gün önceden ince dilimle doğranarak suya konur. Suyu sık sık değiştirilerek tuzunun tamamen çıkması sağlanır. Ertesi gün sudan çıkarılır, geniş bir kaba alınır. İçerisine nişasta ilâve edilir. Yoğrularak peynir ve nişasta birbirine kaynaştırılır. Ateş üzerine konur, sürekli karıştırılarak eritilir. Toz şeker yavaş yavaş ilâve edilir, karıştırma işlemine devam edilir. Bu arada ayrı bir kapta eritilen tereyağı konur. Birkaç kez de bununla karıştırıldıktan sonra ateşten alınır. Servis tabağına boşaltılır. İsteğe göre ılık veya soğuk olarak servis yapılır.

Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
PEYNİR HELVASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» PEKMEZ HELVASI
» UN HELVASI (Arapgir usulü)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: TATLI VE HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: