HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 BİLİK (susamlı)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

BİLİK (susamlı) Empty
MesajKonu: BİLİK (susamlı)   BİLİK (susamlı) Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 2:49 am

BİLİK (susamlı) Bilik1

BİLİK

Ölçüler:

l su bardağı süt veya yoğurt

1/2 su bardağı kuyruk yağı

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 kibrit kutusu yaş pakmaya

Tuz

Susam

Çörek otu

2 yumurta

Aldığı kadar un



Yapılış: Süt, eritilmiş kuyruk yağı, sıvı yağ pakmaya-tuz bir tencerede iyice karıştırılır. Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığından biraz sert hamur hazırlanır, iyice yoğrulur. Üzeri kapatılarak 30' mayalandırılmaya bırakılır.

Hamur mayalandıktan sonra 3-4 parçaya ayrılır. İki santim kalınlıkta açılır, bıçakla kesilerek yağlanmış tepsiye dizilir veya daha küçük parçalara ayrılıp elle daire şekli verilerek tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu, susam dökülerek pembe renkte pişirilir. Sıcak, soğuk servis yapılabilir. Yöremizde ekmek yerine tüketilir.

Afiyet olsun


BİLİK (susamlı) Bilik2
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
BİLİK (susamlı)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: TATLI VE HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: