nihat
Mesaj Sayısı : 333 Kayıt tarihi : 02/03/09 Yaş : 58 Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya
| Konu: KALBUR HURMASI Paz Mart 08, 2009 2:47 am | |
| KALBUR HURMASI Ölçüler: 1 paket un 2 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 1tatlı kaşığı tuz Kızartma yağı (sıvı yağ) Yapılış: Sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu iyice karıştırılır. Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır. Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Kalburun üzerinde şekil verilir, kızgın yağda kızartılır. Not: 1. Hamurun içerisine 250 gr. peynir de rendelenerek hazırlanabilir. 2. Yukarıdaki şekilde hazırlanıp kıvamlı şuruba konup tatlı olarak da servis yapılabilir. Afiyet olsun | |
|