nihat
Mesaj Sayısı : 333 Kayıt tarihi : 02/03/09 Yaş : 58 Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya
| Konu: UN KURABİYESİ Paz Mart 08, 2009 2:36 am | |
| UN KURABİYESİ Ölçüler: 800 gr. Yerli un 700 gr. piyale 1 kg. margarin yağ 1,5 kg. pudra şekeri Yapılış: Genişçe bir tencerede yağ eritilir hafif koyulaşıncaya kadar bekletilir. Koyulaşınca elle iyice çırpılarak ağartılır. İçersine pudra şeker ilâve edilerek biraz da bununla karıştırılır. Bir başka kapta yerli (Kepekli) un ile piyale un karıştırılır. Yağ ve pudra şeker karışımına , un ilâve edilerek yoğrulur, yumuşak bir hamur hazırlanır. İki yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır yuvarlanır, hafif bastırılarak yağlanmış tepsiye dizilir. İstenirse üzerine kalıpla şekil verilir veya fındık yapıştırılarak pembe renkte pişirilir. Soğuk olarak servis yapılır. Not: Dayanma süresi uzundur, tazeliğini muhafaza ederek 10-15 gün kalabilir. Afiyet olsun | |
|