Admin
Mesaj Sayısı : 87 Kayıt tarihi : 28/02/09
| Konu: PİRİNÇLİ HALLE Paz Mart 08, 2009 1:03 am | |
| PİRİNÇLİ HALLE Ölçüler: 1 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz su Yapılış: Bir kaşık yağ, pirinç ve tuz üzerini geçecek kadar suyla haşlanır, ayrı bir kasede iki kaşık un bir bardak suyla ezilir, iyice karıştırılır. Haşlanmış olan pirince karıştırılarak ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek iyice pişirilir, ateşten alınıp sıcak olarak servis tabağına yerleştirilir, üzerine kaşıkla göz göz çukurlar açılır, yakılmış yağ çukurlara doldurularak servis yapılır. Not : Arzu edilirse tereyağı yerine tereyağında eritilmiş pekmez dökülerek servis yapılabilir. Bu şekilde hazırlandığı taktirde tatlı yerine yenir. Afiyet Olsun | |
|