HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 KISIR (afiyet Olsun)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

MesajKonu: KISIR (afiyet Olsun)   Paz Mart 08, 2009 12:56 am



KISIR

Ölçüler:

2 su bardagi orta bulgur

3 su bardagi su

1 bas kuru sogan

2 yemek kasigi domates salçasi

3 yemek kasigi biber salçasi

1/2 su bardagi zeytinyagi

1 demet maydanoz

150 gr. yesil sogan

1 yemek kasigi nar eksisi, veya 2 limon

5-6 dis sarimsak

Tuz – karabiber

sumak-nane

kirmizi biber



Yapilis: 3 su bardagi kaynamis su ile bulgur kapakli bir kapta islatilir. Yarim saat bekletilir. Diger taraftan maydanoz, yesilsogan ayiklanarak yikanir incecik kiyilir. Islanan bulgura domates salçasi, biber salçasi, zeytinyagi, karabiber, kirmizi biber, tuz, nar eksisi ezilmis sarimsak katilarak bulguru ezmeden iyice karistirilir. Daha sonra küp seklinde dogranmis kuru sogan ve kiyilmis maydanoz, yesil sogan koyularak karistirilir. Servis tabagina alinir. Marul, veya asma yapragi ile servis yapilir.



Afiyet Olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
KISIR (afiyet Olsun)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Dogum Gunun Kutlu Olsun Çorumlu Kız ve kübra_07
» Yetkinforum Ilanları N°2 : Navigasyon menüsü forumun üstünde olsun
» Aktivasyon Kodu Almadan Kayıt Olsun
» Invisionda navigasyon bitisik olsun (Css)
» Açtıgımız Sitelerde Site Açma Siteleride Olsun

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: PİLAVLAR-
Buraya geçin: