HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 SAÇAKLI PILAV

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

MesajKonu: SAÇAKLI PILAV   Paz Mart 08, 2009 12:54 am



SAÇAKLI PILAV

Ölçüler:

1 su bardagi yarmaca (nohut)

1 çay kasigi tel sehriye

2 su bardagi bulgur

4 kasik tereyagi

Tuz-Karabiber



Yapilis:

Yapilis: Aksamdan islatilmis nohut bir tencerede atese konur, üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edilerek; tuz atilir ve pisirilir. (Suyu tamamen çektirilir.)

Tel sehriyeler yagda kavrulur. Sehriye rengi önünce bulgur ve yarmaca ilave edilir. Birkaç dakika daha yagda dönderilir. Su ve tuz ilave edilerek kisik ateste suyu çekilene kadar pisirilir. Gerekirse karabiber atilir, servis tabagina alinir. Pisen pilava tereyagi dökülür. Sicak olarak servis yapilir.



Afiyet Olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
SAÇAKLI PILAV
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Pirinç Pilavı (Gohan)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: PİLAVLAR-
Buraya geçin: